Contact met ons

Contact opnemen met ’t Olde Ambaecht voor informatie of om iets te reserveren?

Bel met 06-37179219. Volg ’t Olde Ambaecht op facebook.

CONTACT MET ONS

Hans begon met varen en 65 jaar later rookt hij nog vis rondom het water op zijn eiland Terschelling waar hij alweer 43 jaar woont. Geboren aan de IJssel in Deventer via Raalte en Leeuwarden op Terschelling geland en tot nu toe is het leven nog steeds een groot avontuur. Het is de bedoeling om dit avontuur op papier te zetten als zijn visuele aanpassingen klaar zijn maar eerst nog dit seizoen genieten van de gerookte heerlijkheden.

Wees welkom op woensdag en donderdag v/a 5 april t/m 28 september 2023

Info: 06-37179219.


Die Fischraucherei Terschellings

Tips & Links van Hans en Quirina

Hans en Quirina vinden het erg gezellig als je langskomt voor een ambachtelijk gerookt visje, voor een meeloop uurtje waarin Hans je het één en ander over het visroken vertelt. Een vrijwillige bijdrage is voor het goede doel.

Goede Doel 2023; visuele aanpassingen voor Hans zelf en Ut en Thús

We kiezen elk jaar een goed doel voor een actie uit. De doelen zijn op het eiland, en zorgen voor een verbetering in het leven van mensen of een verbetering voor het milieu. Eerdere goede doelen zijn geweest: St. TS52, Laatste wens-ambulance, de Milieujutter en St. Thuishaven. In 2023 is de Stichting Ut en Thús de bestemming voor uw giften. Ut en Thús realiseerde een logeervoorziening vlakbij het ziekenhuis in Leeuwarden voor familieleden waarvan de geliefde in het ziekenhuis ligt.


Waddenvereniging

Hans heeft de Waddenvereniging bijgestaan in het proces tegen de zoutwinning in de Waddenzee, met een schenking van een deel van het hand geoogste zeezout uit Bretagne dat hij liet vervoeren met het toen enige vrachtzeilschip ter wereld, de Tres Hombres, (duurzamer kon niet) met bestemming Terschelling. Zeezout dat hij destijds gebruikte voor het zoutroken. Dit duurzame Keltische zeezout kwam van pas in de zoektocht naar alternatief zout dan het uit de Waddenzee gewonnen zout. Met de verkoop van het door Hans geschonken zout heeft de Waddenvereniging een deel van de proceskosten kunnen betalen.

Duurzame Paling Nederland

’t Olde Ambaecht werkt met de Stichting duurzame paling Nederland. De wildstand van de paling wordt op die manier een handje geholpen. Interessant om meer over duurzame paling te weten te komen.

De buren in Hoorn