Proeverij

Proeverij van gerookte vis

“Bij de visroker aan tafel” is een zeer gemoedelijke proeverij. Hans en Quirina Ditzel hebben de tafel gedekt, u helpt mee met het bereiden van de vishapjes. Het zijn gerechten met en van gerookte vis. De vis wordt door Hans gerookt met speciale, lokale houtmengsels. Hans gebruikt rookkasten van hout op ambachtelijke wijze. Het rookproces was vroeger een goede methode om de vis veilig te bewaren. Gelukkig zorgde de heerlijke rooksmaak ervoor dat dit ambaecht nu nog wordt uitgevoerd.

Een proeverij “Bij de visroker aan tafel” vergeet je niet snel! Hans vertelt graag over het hout en de vis, en over het ambacht dat in de familie beoefend bleef vanaf overgrootvader. Het zijn vooral amusante verhalen. Waargebeurd en met zijn eigen unieke twist. Onderwijl geniet u van het bereiden van en opeten van de visgerechtjes. U kunt ivm Corona niet reserveren voor “Bij de visroker aan tafel”

75 jaar bevrijding. We vieren ‘de Vrijheid’

In de maanden april en mei hebben de proeverijen als titel ‘de Vrijheid’ ivm de viering van 75 jaar bevrijding. Info ook bij de jaaragenda.

Opbrengst

De opbrengst van de visrookworkshops schonken wij aan een goed doel. In eerdere jaren ging de opbrengst van de workshops visroken naar:

In 2020 is dit helaas niet mogelijk en hebben Hans en Quirina op 22 oktober een alternatief bedacht. De opbrengst gaat dit keer naar St. Thuishaven Terschelling.