full screen background image

Salade met gepocheerd ei en gerookt zout

Ingredienten

1 krop sla
1 bosje kervel
200 gram haricots verts
4 eieren
2 deciliter zonnebloemolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 gehakte sjalotjes
gerookt schylgerzout

Bereiden

Was en droog de sla en scheur ze in grove stukken.
Snijd de steeltjes van de kervel. Kook de haricots verts kort in kokend water met een beetje zout. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Vermeng in een kom de sla met de kervel en de haricots.

Maak een dressing van de zonnebloemolie, de balsamicoazijn en de gehakte sjalotjes. Breng de salade met de dressing op smaak.

Breng een klein pannetje water met een beetje zout aan de kook. Maak met een garde een draaikolkje in het water en breek een ei in het midden van de draaikolk. Draai het vuur onmiddelijk in de laagste stand. Pocheer het ei 3 à 4 minuten. Schep het gepocheerde ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat het uitlekken op een keukendoek. Herhaal dit met de overige eieren.

Verdeel de salade over 4 borden. Leg op ieder bord een gepocheerd ei en strooi tot slot naar smaak gerookt zeezout over de salade.

zout-zalm
zout roken op terschelling
zout roken op terschelling
zout roken op terschelling
Zout recept
zout recept