full screen background image

Gerookte Zalm

Mijn overgrootvader was zalmvisser / roker op de IJssel bij Doesburg en ving daar de Rijnzalm. Deze zalm trok via de Zuiderzee naar de bovenloop van de Rijn om kuit te schieten. Na 1900 verdween de zalm door afvallozingen in het water en het weggraven van de grintbeddingen voor de betonindustrie.

Het rookproces

Wij werken met Noorse kweekzalm van de beste kwekerijen en hebben dan ook Superior Quality. De ambachtelijke voorbereiding begint met nat pekelen met ons natuurzuivere en mineraalrijke zeezout, het rijpen en drogen van de zalm waarna het koudroken kan beginnen met een melange van eik en wilde appel van Terschelling. Het neusje van de zalm is hier ontstaan en voor vele zalmliefhebbers onweerstaanbaar geworden.

Wilt u thuis ook genieten kijk dan bij mailen, bellen en bestellen.

zalm roken op terschelling
zalm roken op terschelling
zalm roken op terschelling
zalm roken op terschelling