full screen background image

Hoe eten wij de Zalm morgen?

Gegrild met basilicum en mosterdroom

Ingrediƫnten:

125 ml slagroom
1 eetlepel grove mosterd
1 bosuitje in dunne ringen
15 gram basilicum, fijngehakt
4 zalmfilets van ca 150 gram (olde ambaecht)
2 eetlepels olijfolie

Bereiden:

Voorbereiden: Verwarm de grill voor

Klop in een kom de slagroom met mosterd bijna stijf. Spatel het bosuitje en het basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Wrijf de zalmmoten (vel verwijderen) in met olijfolie en leg ze op de grillplaat. Schuif de grillplaat ca. 10 centimeter onder de hete grill en rooster de zalmfilets in ca. 3 min. bruin.

Keer de filets en rooster de andere kant in ca. 2 min. bruin. Strijk de room over de filets uit en schuif ze opnieuw onder de hete grill en laat de room in ca. 1 min. Iets kleuren. Lekker met een gepofte aardappel en bleekselderij.

Variatietip:
Vervang de verse zalmfilet door gerookte zalmfilets van ca.100 gram. Doe de zalmfilets op een bord, strijk de room erover en laat het 1-2 min. kleuren onder de hete grill.

zalm roken op terschelling
zalm roken op terschelling
zalm roken op terschelling
zalm roken op terschelling
zalm recept