full screen background image

Cocktail van duurzame paling en appel

Ingrediƫnten voor 4 perzonen

200 gram gerookte paling (olde ambaecht)
1 kleine stevige zure appel
10 sprietjes bieslook
1 sinaasappel
1-2 eetl. medium dry sherry of witte wijn
1 bekertje zure room
zout
versgemalen peper
8 blaadjes eikenbladsla of ijsbergsla

Bereiding:

Snijd de paling schuin in mooie dunne reepjes.
Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.
Knip de bieslook in stukjes van ca. 1 cm.
Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel oranje schil af.
Pers de sinaasappel uit.
Roer in een kom de geraspte schil met 1 eetlepel sinaasappelsap, de sherry en zure room tot een sausje.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep in een andere kom de paling, appel, 1 eetlepel bieslook en 1 eetlepel saus door elkaar.
Verdeel de blaadjes sla over vier coupes of schaaltjes en schep de palingcocktail hierop.
Giet tenslotte de zure room erover en garneer met bieslook.

Serveertip: Lekker met geroosterd brood.
Eet smakelijk.

paling roken terschelling
paling roken terschelling
paling roken terschelling
paling roken terschelling
paling recept
paling recept