full screen background image

Gerookte Makreel

De makreel die wij roken wordt gevangen in de Noordelijke Atlantische oceaan bij Noorwegen. De makreel is een duidelijk te herkennen vis met op zijn rug groen/blauw met donkere strepen en een witte buik. Hij zwemt in grote scholen en voedt zich met plankton, garnalen, zandspiering en jonge haring. Hierdoor is zijn vetgehalte zeer hoog en bevat in ruime mate de zo gezonde omega 3 vetten, goed voor hart en bloedvaten.

Ambachtelijke verwerking

Wij maken onze vis met het handje schoon en selecteren de makreel of hij geschikt is om te roken. Vervolgens gaat de makreel in een pekelbad van co2 vrij mineraalrijk handgeoogst zeezout, daarna het droogproces met een gefilterde luchtstroom tot de makreel rookklaar is. Hierna volgt het rookfeest van natuurlijke rookaroma's in onze zelfgebouwde houten kasten met een tongstrelend resultaat die de smaakpapillen in verrukking brengen.

Wilt u thuis ook genieten kijk dan bij mailen, bellen of bestellen

het-olde-ambaecht
het-olde-ambaecht
het-olde-ambaecht
het-olde-ambaecht