full screen background image

Makreelsalade met appel en selderij

Ingredi├źnten :

2 sinaasappels
2 stengels bleekselderij in smalle boogjes
1 appel in blokjes
2 gemberbolletjes fijngehakt
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel verse bieslook gehakt
mespuntje paprikapoeder
┬Ż krop ijsbergsla in smalle repen
2 gerookte makrelen (olde ambaecht)

Bereiden :

Rasp 2 theelepels oranje schil van een sinaasappel en pers de sinaasappel uit, snijd de andere in dunne plakken en halveer de plakjes. Schep de bleekselderij, appel, gember, gembersiroop, sinaasappelsap en rasp, de helft van her bieslook en paprikapoeder door elkaar.

Maak de makrelen schoon en verdeel deze in ruime stukken. Verdeel de sla over 4 coupes. Schep daarop het selderijmengsel , leg de makreel erop en garneer met bieslook en sinaasappelplakjes. Lekker met grof bruin brood, stokbrood, mueslibrood of notenbrood.

het-olde-ambaecht
het-olde-ambaecht
het-olde-ambaecht
het-olde-ambaecht
makreel recept